Mi a legnagyobb baj a házassággal?

Elsőként mindjárt az, hogy hazudunk róla. Hazudunk, amikor azt mondjuk, hogy örök hűséget esküszünk valakinek. Már maga az egész elgondolás téves, hiszen az eskü megtörése sokkal fájdalmasabb, mint bármilyen egyéb más ígéret be nem tartása. 

hazassag.jpg
Mondhatjuk, hogy nem volt ez mindig így, de a világ gyökeres változáson ment át és ma már sokkal több impulzus ér egy embert, mint valakit 50 vagy 100 éve, de persze problémák akkor is akadtak.

Ellenben ma már sokkal több nációval találkozunk, sokkal több országban járunk (főleg, hogy nagyszüleinknél ez a szám leginkább 0 volt), sokkal nagyobb cégeknél dolgozunk és még sorolhatnám azokat a változó körülményeket, amelyek megingatták a házasság fogalmát.

the-new-american-family-how-and-why-we-ve-changed-infographic-orig-20141020_1.jpg

Ma már a gyerekek 50%-a is házasságon kívül születik Magyarországon, de a világon is sok helyen (lásd: kép az USA-ból) hasonló a helyzet. Az emberek pedig felfogták, hogy már nem biztos, hogy valakivel együtt akarnak vagy tudnak leélni 40-50 esztendőt. A mozaikcsaládok száma egyre csak nő, sok esetben egy új kapcsolat, egy új házasság, egy másik férfitól-nőtől születő gyerek jelenti az új impulzust és boldogságot.

Nincsen tuti recept, de az intézményrendszer túlzott erőltetése és misztifikálása egyértelműen visszatartó erőt jelent sokak számára a fejlett országokban. A család és a házasság éppen ezért ugyanúgy alakul át gazdasági intézménnyé és veszíti el legfontosabb jellegét, amelyre igazából senki nem hívja fel a figyelmet, de ha mégis, akkor biztosan rossz módszereket alkalmaz.

family-playing.jpg

Összességében a szeretet, a megbecsülés és társai valóban értéket jelentenek és teremtenek az emberiség életében, de erre nekünk szükséges ráébredni és ezt a munkát nem végzi el senki más helyettünk, még akkor sem, ha jó mintákat hoztunk otthonról. Aztán pedig szintén csak rajtunk múlik, hogy miként és miben tudjuk elképzelni önmagunkat egy fontos emberrel mellettünk.

Ha tetszett a poszt, kövesd a Facebookot is: https://www.facebook.com/melyelemzo/?modal=admin_todo_tour

A bejegyzés trackback címe:

https://melyelemzo.blog.hu/api/trackback/id/tr7814229379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mélyelemző

A hétköznapokban a kommunikáció legtöbb síkja bizonyos kereteken belül ragad. Ezen a blogon olyan elemzések jelennek majd meg, amelyek az aktualitások mellett igyekeznek átfogó elemzést nyújtani a politikai kommunikáció, márkakommunikáció, médiakommunikáció vagy a hétköznapi kommunikáció különböző területeiről. A bejegyzések kérdéseket vetnek fel, elgondolkodtatnak és egyedi javaslatokat tesznek majd az olvasók számára. Kapcsolatfelvétel: attilasziklai89@gmail.com

Friss topikok

süti beállítások módosítása