Mire nincs szükséged igazából? 

Vannak dolgok, amik bár kifelé jól mutatnak életünkben, de a bankszámlánkról mégis nagyon hiányozik valami. A pénz.
Mindent lehet, de gondold át előtte, hogy milyen következményekkel járnak bizonyos lépések.

Drága telefon: Az olcsóbb, nem annyira menő telefon is pontosan tudja hozni azt, amire igazán szükség van. Megy rajta az Insta, a Facebook, tudsz rajta híreket olvasni és telefonálni is. 100-200 ezer forint is sokat számíthat, főleg, ha 2-3 évente cserélsz telefont.

img_1086_0_0.jpg


Autó: Ha igazán nem vagy elengedve, ez bizony luxus. A kocsira fizetsz biztosítást, cserélsz kereket, fizetsz parkolást és benzint is. Ez bizony nem olcsó mulatság és nem éppen környezetkímélő. Ma már a Budapest nagyságú városokban megfelelő a tömegközlekedés, és ha nem költöztél (hitelből) a világ végére, akkor bőven megfelelő lesz ez az opció. Ma már például házhoz is rendelhetsz szinte bármelyik élelmiszerlánctól.

the-car-behind-the-modern-man-lexus-ct-1091092-twobyone.jpg


Cigi: Könyörtelenül drága "hobbivá" vált a cigaretta. Bár az alkoholos termékek sem olcsóak, de a dohányzásnak végképp nincs semmilyen egészséges vagy igazán kulturális, közösségi hatása. Tedd le!

f081005kg21-e1470177168821.jpg


Lakáshitel: Tudom, drága az albérlet, de a soha véget nem érő lakáshitel meg főleg. A múltkoriban megnéztem, hogy 30 évre, 30 millióra, 43 és 55 milliót kell fizetni. És akkor hol van még a pénz, amit te teszel hozzá? 30 milliós lakás 60-65 millióért? A kamatok ráadásul a legtöbb esetben bármikor változhatnak. Ráadásul vállalod az összes kockázatot. Be kell rendezni, fel kell újítani, évtizedek alatt biztosan jön válság és a lakás 30%-ot is veszíthet az értékéből. Ha olcsóbb lakást akarsz, akkor valószínűleg kintebb kell költöznöd, akkor kellhet kocsi és napi szinte biztosan pazarolod az órákat. Megéri?

lakashitel-e1446458028541.jpg


Luxusnyaralás: Balaton? Esetleg egy túrázás a Mátrában? 10 ezer forintos repülőjegyek és Airbnb valamelyik európai városban? Ezek is ugyanolyan menőek tudnak lenni, mint egy drága nyaralás, amelyre sokszor csak azért megyünk, hogy aztán elmesélhessük a barátoknak és a kollégáknak. Bármit is teszel, csak magad miatt tedd és ne mások miatt!

luxury-beach-home.jpg


Drága ruhák, kiegészítők: Vannak persze szupertermékek és néha érdemes beruházni, de tutira a legdrágább dologra van szükséged? Ruházkodni muszáj, hiszen olyan helyeken dolgozunk, ahol a megjelenés rengeteget számít, de hidd el, hogy senki nem várja el, hogy a kereseted elvárható összegén felül költekezz.

how-to-make-expensive-clothes-last-longer1.jpg

Bízom benne, hogy tudtam segíteni ezekkel a gondolatokkal és ti is körülnéztek, hogy mik azok a dolgok, amikre nem biztos, hogy valóban szükségetek van.

Ha tetszett, kövesd a Facebook oldalt is: https://www.facebook.com/melyelemzo/?modal=admin_todo_tour

A bejegyzés trackback címe:

https://melyelemzo.blog.hu/api/trackback/id/tr10014210655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.30. 09:15:09

Legkevésbé liberális demokráciára van szükségünk.

Mélyelemző

A hétköznapokban a kommunikáció legtöbb síkja bizonyos kereteken belül ragad. Ezen a blogon olyan elemzések jelennek majd meg, amelyek az aktualitások mellett igyekeznek átfogó elemzést nyújtani a politikai kommunikáció, márkakommunikáció, médiakommunikáció vagy a hétköznapi kommunikáció különböző területeiről. A bejegyzések kérdéseket vetnek fel, elgondolkodtatnak és egyedi javaslatokat tesznek majd az olvasók számára. Kapcsolatfelvétel: attilasziklai89@gmail.com

Friss topikok

süti beállítások módosítása